Tisztelt Vendégeink!


Habis László
Eger M.J.V. polgármestere

Gazdag történelmi és kulturális hagyományaink kedvelt turisztikai célponttá teszik városunkat. Természeti és épített örökségünk felmutatása mellett számos rendezvénnyel, fesztivállal várjuk szórakozni, kikapcsolódni vágyó vendégeinket. Ezek közül is kiemelkedik a Történelmi Vigasságok - Középkori Piactér elnevezésű nagyrendezvényünk, mely abba a korba röpíti a látogatót, amikor Eger - a keresztény Európa védőpajzsaként - történetének legdicsőbb csatáját vívta meg.  

Az idén már tíz lovagrend, illetve történelmi hagyományőrző egyesület vesz részt a fesztivál programjaiban. E csapatok mindegyike a kor lovagi eszményeit törekszik átmenteni a mába, az európai lovagkor kulturális hagyományainak felmutatásán és ápolásán túl a magyar nemzet dicső eseményei vagy személyiségei köré szerveződik tevékenységük.

Eger városa Dobó István győzelmével már hitet tett a bátorság, a helytállás, a hősiesség mellett, és örömmel üdvözli azokat, akik e nemes eszményeket magukénak vallják.

Városunk szívesen fogadja a történelmi és nemzeti hagyományainkat ápoló, életben tartó lovagrendeket és hagyományőrző csapatokat. Céljaik és tevékenységük iránti elismerésünk jeleként a rendezvény nyitónapján jelképesen átadjuk a város kulcsát vendégeinknek, vegyék birtokba az ódon utcákat, a város főterét, idézzék meg számunkra a régmúlt századokat.  

Bízom benne, hogy ezen a három napon egy vidám hangulatú, sokszínű időutazás helyszíne lesz Eger városa, és a hozzánk érkező vendégek, turisták maradandó élményekkel gazdagodva viszik jó hírét a hevesi megyeszékhelynek.

Habis László
Eger város polgármestereFőtámogatónk:
Eger Megyei Jogú Város ÖnkormányzataTámogatóink: Ha szállást keres Eger mellett, látogasson el a FelsotarkanySzallas.hu weboldalra. Szállás és pihenés Bélapátfalván, a festői tó és Bél-Kő mellett, szállások a BelapatfalvaSzallas.hu honlapon
demjenszallas.hu

Készítette: Progikon Stúdió, Eger